Jakub Korouš, na konferenci Future of Coworking

V dnešním digitálním světě je vaše intelektutální vlastnictví ohroženo

"Byl jsem velmi překvapen, jaké množství barevných kombinací jsme již navrhli, až jsem se v tom sám trochu ztratil. Vlastně to Mytitle mohl snadno zajistit. Mohli jsme to mít na jednom místě se záznamem o našem vlastnictví."

Autoři designu v Botas 66

Jakub Korous a Jan Kloss zastupují tvůrčí sílu značky Botas 66, nicméně, ze strany majitele značky nedošlo k uznání jejich autorství. Tento příběh sahá zpětně do doby, kdy Jakub a Jan byli mladí kreativci a studenti na střední škole a pro značku Botas navrhovali barevné variace. Jejich práce se vyvíjela a přes jejich “nováčkovství” se jim podařilo rozšířit jejich kolekce a otevřít novou Botas franšízu.

Nyní uznávaná v odvětví módního designu

Díky jejich kreativitě a nevšedním barevným variacím začala být značka Botas na poli módního designu skutečně uznávaná. Přesto byl jejich nárok na autorství majiteli stále upozaďován.

Certifikace o vlastnictví mohla změnit jejich situaci

Dnes již Jakub s Janem vědí, že by certifikace vlastnictví jejich prvotních výtvorů zásadně změnila jejich současnou situaci. Také by nemuseli pociťovat bezmoc, která souvisí s faktem, že o produktech oděvního designu, které vyvinuli oni sami, rozhoduje někdo jiný.