Digitální certifikace vlastnictví dat a nápadů

Co se skrývá pod pojmem digitální certifikace a jak to funguje?

Dnes si vysvětlíme pár pojmů, které se týkají digitálního zabezpečení vlastnictví dokumentů a nápadů a představíme si nástroj, který je velice jednoduchý na použití a otevírá nám dveře do světa technologie budoucnosti.

Certifikace vlastnictví ochrání vaše autorské právo

Jsme-li autorem díla, autorské právo nám náleží v momentu, kdy se nám v hlavě myšlenka vyklube. Dáme-li svému nápadu objektivní podobu (nákres sochy, grafický design webu nebo třeba posudek majetkového řízení) je možné, že jej bude chtít uchopit někdo jiný.

Vaše tvorba sdílená na Facebooku

A kdy ke krádeži našich dat druhá strana dostane příležitost? V momentu, kdy své dílo veřejně sdílíme. Na místě je proto certifikace vlastnictví díla předtím, než ho nabídnete klientovi ve svém portfoliu nebo než se ho rozhodnete zveřejnit na svém webu nebo na sociálních mediích, odkud lze obsah díla velice snadno vykrást.

Rovnice certifikace vlastnictví

Pokud potřebujeme oficiálně ověřit vlastnictví dokumentu vyhledáme služby certifikační autority. Můžeme požadovat ověření dané podoby smlouvy v čase, časový záznam dokladu o zaplacení nebo datum potvrzení vlastnictví objektivní podoby uměleckého díla. Následně je k datu připojen údaj o osobě, která dílo předkládá a "volilá", máme tu certifikaci vlastnictví. Takový proces je časově i finančně nákladný. Probíhá v několika fázích, a je třeba se někam fyzicky vydat. Ovšem existuje systém, který tyto zásadní nedostatky řeší. Je tu online certifikační nástroj, který vám zajistí certifikaci vlastnictví během několika minut, a to třeba z pohodlí vašeho domova.

Mytitle využijete pro ochranu vlastnictví dat uložených v libovolném formátu

Mytitle vaše nahrané soubory zašifruje a bezpečně uloží na dobu 10 let. Data uložení společně s údaji o tom, kdo soubor nahrál zpracuje do speciálního kódu zvaný hash. Tento kód je následně nahrán na blockchain. Tady je tato informace uložena a dohledatelná. Je to jeden z nejbezpečnějších systému, kam lze vaše data uložit. Pomocí nástroje Mytitle získáte vlastnický certifikát, který obsahuje všechny důležité údaje pro verifikaci vlastnictví dokumentu, ke kterému se tento certifikát vztahuje.

Sledujte nás na sociálních mediích

Mytitle je online platforma, která umožňuje rychle a jednoduše certifikovat vlastnictví jakýchkoliv digitálních souborů Může to být audio nahrávka, grafický návrh nebo například 3D model. Jednoduše si vyberete svůj plán a obratem získáváte permanentní důkaz o vašem vlastnictví, a tak i ochranu před důsledky potenciální krádeže. Proč se vám držitelští takové certifikace hodí. Můžete díky němu prokázat, že jste byl vlastníkem daného díla dřív e než bylo zneužito. Sledujte náš profil a sdílejte svou tvorbu bezpečně již dnes.